2016-10-19 08:54News

Coala Life inbjudna att tala på Kalifornien-baserade Quantified Selfs event i Stockholm

null

Coala Life var under måndagen inbjudna att berätta om Coala Heart Monitor på Quantified Selfs konferens på H2 Health Hub i Stockholm.

Quantified Self Labs är ett tech-företag baserat i Kalifornien vars syfte är att genom konferenser och möten världen över, delge sitt community det senaste inom self-tracking produkter. Företaget specialiserar sig på just self-tracking produkter så som sensorer, appar och annan teknologi vars syfte bland annat är att skapa användarvänliga hälsoprodukter.

Coala Lifes vd Philip Siberg gjorde tillsammans med CMO Titti Lundgren en uppskattad presentation där de gav medverkande vid konferensen chans att förhandstesta Coala Heart Monitor.

“Coala Heart Monitor genererar unik data genom dess patenterade sensorer. Denna stora mängd data, vad den kan hitta och leda till väcker stort intresse. Responsen vi fick från deltagarna var mycket positiv och kvällen bjöd på många utvecklande samtal om branschen och dess framtid”, säger vd Philip Siberg.

H2 Health Hub i centrala Stockholm stod värd för eventet där Coala var i gott sällskap med bland andra Dr. Martin Andersson från Air Smart Spirometer.


About Coala Life

Hjärt- och kärlsjukdomar är en av de främsta anledningar till att människor dör världen över. Anledningen är i många fall en sen diagnos. Coala Life bildades 2004 av läkare och svenska entreprenörer för att ändra på det. Nu är resultatet här. Genom att ersätta ett analogt verktyg från 1800-talet, stetoskopet, med en digital lösning som både registrerar hjärtljud, EKG och hjärtfrekvens. En unik lösning som både lyssnar, mäter och analyserar, och som möjliggör att många hjärtsjukdomar kan upptäckas och behandlas i tid. Bland annat förmaksflimmer som ökar risken för stroke betydligt. En rad patent ligger till grund för detta svenska världsunika system, Coala, som gör det möjligt för var och en att själv screena och följa sitt hjärta, i tät kontakt med läkare och kardiologer.