2017-08-24 13:32News

Coala Life inbjudna till Microsoft Kick Off i Stockholm

Över 450 personer fanns på plats på Microsofts Digitala Safari på Clarion Hotel Sign i centrala Stockholm. Dagen var en kick off för anställda på Microsofts Sverige-kontor och bjöd bland annat på en föreläsning av den populära och uppmärksammade tech-talaren Hannes Sjöblad, och en stor expo där det senaste inom it och teknik visades upp.

Coala Life deltog i den Digitala Safarins expo-del där innovativa teknikföretag med olika inriktning fanns representerade. Från Coala Life fanns bland annat vd Philip Siberg på plats för att berätta hur e-hälsa och digitala hälsotjänster nu finns på riktigt. Under expon hade Microsofts anställda nämligen till uppgift att ta del av och lära sig mer om företagens innovativa produkter och lösningar. Det hela var en del av en tävling att utveckla en ny affärsidé hämtad från en eller flera av upplevelserna under dagen vilket resulterade i många intressanta samtal och kreativa förslag i Coala Life-montern.


About Coala Life

Hjärt- och kärlsjukdomar är en av de främsta anledningar till att människor dör världen över. Anledningen är i många fall en sen diagnos. Coala Life bildades 2004 av läkare och svenska entreprenörer för att ändra på det. Nu är resultatet här. Genom att ersätta ett analogt verktyg från 1800-talet, stetoskopet, med en digital lösning som både registrerar hjärtljud, EKG och hjärtfrekvens. En unik lösning som både lyssnar, mäter och analyserar, och som möjliggör att många hjärtsjukdomar kan upptäckas och behandlas i tid. Bland annat förmaksflimmer som ökar risken för stroke betydligt. En rad patent ligger till grund för detta svenska världsunika system, Coala, som gör det möjligt för var och en att själv screena och följa sitt hjärta, i tät kontakt med läkare och kardiologer.