2016-04-07 09:58News

Microsoft och Coala Life på Vitalis-mässan

null

Coala Life gjorde debut på årets Vitalis-mässa i Göteborg där Nordens ledande företag inom bland annat biomedicin och Life Science, samlas under tre intensiva dagar för att nätverka och knyta kontakter med potentiella kunder och affärspartner.

Under årets mässa valde Microsoft att lyfta fram och introducera Coala Life som partners. Microsoft är en riktig storspelare i branschen, bland annat på grund av de värden som deras ”intelligenta moln” kan erbjuda hälso- och sjukvården och som är en del av Coala Lifes lösning. Coala Lifes vd Philip Siberg var även utvald som en av talarna på Vitalis och höll ett uppskattat föredrag om Coalas lösning och eHälsa.


About Coala Life

Hjärt- och kärlsjukdomar är en av de främsta anledningar till att människor dör världen över. Anledningen är i många fall en sen diagnos. Coala Life bildades 2004 av läkare och svenska entreprenörer för att ändra på det. Nu är resultatet här. Genom att ersätta ett analogt verktyg från 1800-talet, stetoskopet, med en digital lösning som både registrerar hjärtljud, EKG och hjärtfrekvens. En unik lösning som både lyssnar, mäter och analyserar, och som möjliggör att många hjärtsjukdomar kan upptäckas och behandlas i tid. Bland annat förmaksflimmer som ökar risken för stroke betydligt. En rad patent ligger till grund för detta svenska världsunika system, Coala, som gör det möjligt för var och en att själv screena och följa sitt hjärta, i tät kontakt med läkare och kardiologer.