2019-03-19 17:41Press release

Coala lanseras hos Apotek Hjärtat

null

Stockholm, 18 mars, 2019 – Coala Heart Monitor lanseras nu på Apotek Hjärtat, Sveriges största apotekskedja. Inledningsvis erbjuds Coala genom apotekhjartat.se och görs därmed tillgänglig för snabb leverans i hela Sverige.

-Vi är oerhört stolta att inleda samarbete med Sveriges största apotekskedja, säger Philip Siberg, vd på Coala Life. Vi delar Apotek Hjärtats vision att ge varje kund bättre hälsa och välbefinnande och tillsammans kan vi nu bidra till att vinna kampen mot världens främsta folksjukdom, hjärt- och kärlsjukdom.

Coala Heart Monitor lanserades i Sverige år 2017 och är en mångfaldigt prisbelönt produkt och tjänst för att följa och analysera sitt hjärta var som helst, när som helst. Med Coala tar man sitt EKG på 60 sekunder vilket ger möjlighet att upptäcka hjärtsjukdomar i tid och det är enkelt att dela sin data med vården. Ny svensk forskning har också visat att Coala bidrar till att minska oro i samband med hjärtklappning.

Apotek Hjärtat är en del av ICA Gruppen med cirka 390 apotek runt om i landet och en omsättning på cirka 12 miljarder kronor. Visionen är att ge varje kund bättre hälsa och välbefinnande genom ett personligt bemötande, ett brett sortiment och utökade tjänster. För mer information se www.apotekhjartat.se.


För mer information, kontakta:

Titti Lundgren, CMO, 070 8353328, titti.lundgren@coalalife.com

Philip Siberg, VD, 070 7906734, philip.siberg@coalalife.com

Om Coala Life

Coala Life är ett svenskt medicintekniskt företag inriktat på hjärtdiagnostik och mobil hälsa. Företaget har utvecklat en portfölj av patenterade produkter och tjänster för digital distansövervakning, screening och analys av hjärtat. Coala Life är mångfaldigt prisbelönade och har prisats just för sin potential att både förbättra hjärtsjukvården och rädda patienters liv. Vi gör det möjligt för alla att följa sitt hjärta. Läs mer på www.coalalife.com.


About Coala Life

Hjärt- och kärlsjukdomar är en av de främsta anledningar till att människor dör världen över. Anledningen är i många fall en sen diagnos. Coala Life bildades 2004 av läkare och svenska entreprenörer för att ändra på det. Nu är resultatet här. Genom att ersätta ett analogt verktyg från 1800-talet, stetoskopet, med en digital lösning som både registrerar hjärtljud, EKG och hjärtfrekvens. En unik lösning som både lyssnar, mäter och analyserar, och som möjliggör att många hjärtsjukdomar kan upptäckas och behandlas i tid. Bland annat förmaksflimmer som ökar risken för stroke betydligt. En rad patent ligger till grund för detta svenska världsunika system, Coala, som gör det möjligt för var och en att själv screena och följa sitt hjärta, i tät kontakt med läkare och kardiologer.