2018-06-05 00:05Press release

Coala Life växlar upp

null

Coala Life växlar upp organisationen ytterligare med ny Styrelseordförande, Styrelseledamot, Affärsutvecklingsansvarig och Customer Experience Manager.

- Vi välkomnar en super-kvartett och accelererar vidare som ledaren inom digitala lösningar och tjänster för hjärtat, kommenterar Philip Siberg, VD för Coala Life.

Liselott Kilaas har tillträtt som ny styrelseordförande i Coala Life. Liselott har en 30-årig karriär med sig som bland annat VD för vårdkoncernen Aleris och som styrelseledamot I Telenor ASA och Norges Centralbank. Idag sitter Liselott bland annat i styrelsen för Orkla ASA, Den Norske Veritas (DNV) och Peab AB. 

- Jag är mycket engagerad i hälsofrågor och jag ser en stor potential i Coala Life och hur medtech kan bidra till att förbättra vården, säger Liselott Kilaas, ny styrelseordförande i Coala Life. Jag tror att vi har en spännande och intressant produkt och jag hoppas att många vill använda sig av Coalan, jag är entusiastisk.

Johanna Öberg har tillträtt som ny styrelseledamot i Coala Life. Johanna är VD för Memira, Skandinaviens största vårdkoncern inom ögonlaser och linsbytesoperationer. Johanna har en lång karriär med sig, bl.a. genomfört en turn-around av mediekoncernen Stampen som VD, lett bolag inom Kinnevik-koncernen och startat upp tidningen Metro i Puerto Rico.

Anna Hernegran har rekryterats som Business Development Manager. Hon kommer närmast från Philips Healthcare där hon ansvarade för försäljning inom Imaging och dessförinnan Cardiology. Anna har en lång karriär inom Philips-koncernen och medicinsk teknik och hennes fokus på Coala kommer främst att vara att vidareutveckla och driva försäljningen i vården och med samarbetspartners.

Malin Sendén har anställts som Customer Experience Manager och kommer närmast från Global Kinetics, ett medicinteknikbolag. Malin kommer fokusera på att Coala levererar den bästa kundupplevelsen till konsumenten, patienten och vården.

För mer information kontakta:

Titti Lundgren, CMO, 070 835 3328, titti.lundgren@coalalife.com

Philip Siberg, VD, 070 790 6734, philip.siberg@coalalife.com

Om Coala Life

Coala Life är ett svenskt medicintekniskt företag inriktat på hjärtdiagnostik och mobil hälsa. Företaget har utvecklat en portfölj av patenterade produkter och tjänster för digital distansövervakning, screening och analys av hjärtat. Coala Life är mångfaldigt prisbelönade och har prisats just för sin potential att både förbättra hjärtsjukvården och rädda patienters liv. Alla produkter är utvecklade och tillverkade i Sverige. Vi gör det möjligt för alla att följa sitt hjärta. http://www.coalalife.com/


About Coala Life

Hjärt- och kärlsjukdomar är en av de främsta anledningar till att människor dör världen över. Anledningen är i många fall en sen diagnos. Coala Life bildades 2004 av läkare och svenska entreprenörer för att ändra på det. Nu är resultatet här. Genom att ersätta ett analogt verktyg från 1800-talet, stetoskopet, med en digital lösning som både registrerar hjärtljud, EKG och hjärtfrekvens. En unik lösning som både lyssnar, mäter och analyserar, och som möjliggör att många hjärtsjukdomar kan upptäckas och behandlas i tid. Bland annat förmaksflimmer som ökar risken för stroke betydligt. En rad patent ligger till grund för detta svenska världsunika system, Coala, som gör det möjligt för var och en att själv screena och följa sitt hjärta, i tät kontakt med läkare och kardiologer.